Vælg den rette indstilling med hastighed til et transportbånd

17 maj 2020
anders_lundtang_hansen

Et godt ordsprog lyder, at en kæde kun er så stærk som sit svageste led, og sådan kan man faktisk også omsætte det til, at man skal have indstillet den rette hastighed på et transportbånd.

Dette gælder både, hvis man har nogle arbejdsstationer på transportbånder, hvor man sammensætter ting eller sorterer i effekter, eller hvis man skal sætte ting på transportbåndet, som skal komme forsigtigt frem, men heller ikke for langsomt.

For det er netop problemet med at skulle sætte hastigheden korrekt, for man kan ikke ændre den konstant efter, hvordan det lige passer de forskellige personer, som arbejder ved det; det ville være for bøvlet – men det er måske noget, som fremtiden kan byde på.

Problemet er netop, at det ikke må gå for hurtigt, så folkene ved transportbåndet i hver sin ende eller langs ved ikke kan følge med, eller de så ikke kan undføre deres arbejde godt nok.
Og så er det jo heller ikke smart for de ting, der er på båndet, da en for høj hastighed kan få tingene til at gå i stykker.

Men omvendt kan en alt for langsom hastighed gøre, at tingene bliver for ineffektive, og man ender med at have meget stilstand og måske ender med at døse hen, fordi det hele tiden går så langsomt, at man ikke er automatisk årvågen ved transportbåndet.

Ofte ser man dog, at som man bliver mere behændig med at arbejde ved transportbåndet og bekendt med det, så kan man sætte hastigheden op og stadig arbejde lige så korrekt som tidligere bare mere effektivt, og det er nok noget, som chefen så synes om.

Men så kommer der en ny medarbejder til, som ikke kender processen og arbejdet lige så godt som de andre kollegaer, men af gode grunde kan transportbåndet jo ikke køre langsommere for vedkommendes skyld.

Derfor bliver man nødt til at indstille den passende hastighed hertil.