Tjek frugten og lav eventuel bortskaffelse
Der findes næsten ikke noget værre på en arbejdsplads, end hvis man har lavet en frugtordning, og så har man glemt at sørge for at udpege, hvem der skal tage sig af udskiftningen af frugten, så det ikke er leverandøren selv, der skal stå for at sætte det pænt op udover at levere det og tage gamle kasser og ukurant frugt med tilbage – og så glemmer man det, så det ender med at lugte.
Man gør jo leverandøren en tjeneste ved, at ens firmafrugt blot skal leveres og placeres nogenlunde og tage de gamle materialer med igen, så vedkommende kan komme videre til næste opgave.
Så har man ofte sat en medarbejder i firmaet til at stå for den slags, og den opgave kan køre på skift, men ofte sætter man altmuligmanden til at gøre det, en lærling, en praktikant eller lagermedarbejder, hvor der alligevel kan være lidt tid tilovers, så man får til opgave også at sætte frugt op.
Men så en enkelt dag er der faktisk så travlt, at frugten bliver forsømt, og siden frugten også er økologisk, så går der ikke lang tid, før den begynder at lugte.
Dog er det sådan en travl arbejdsdag, at de andre medarbejdere ikke bemærker det i starten, udover den der sure lugte der opstår, hvor man i starten skyder skylden på dårligt indeklima, manglende bad fra en given medarbejder, eller måske er ventilationen stoppet til.
Men pludselig bemærker man, at der hersker en del bananfluer i kontormiljøet, og man sporer dem hen til frugten, hvor man godt kan se, at det er blevet blødt og har ligget der for længe.
Faktisk var det bare et spørgsmål om, at man glemte det over weekenden eller en ferie, førend der var kommet mug og maddiker i det.
Sørg derfor altid jævnligt at kontrollere den firmafrugt, om den er frisk endnu.