Prøv lederudvikling til mellemlederne også

15 juni 2021
anders_lundtang_hansen

Hvis man er en større organisation eller firma, så har man nok også flere afdelinger, hvoraf man så har nogle, der skal fungere som ledere for de menige ansatte her, hvis man da ikke udpeger en ansat til at tage sig af den opgave.

Men som regel er det en person, som der besidder kompetencer til at påtage sig den opgave, så man kan kommunikere opad i hierarkiet og gennemføre de ændringer, som der bliver dikteret nedad.

Det kan så være, man snakker direkte til chefen i firmaet eller en større afdeling, hvori ens underafdeling står, hvor man så går videre til hovedledelsen – sådan kan de se ud i et (endnu) større firma.

Man kan lidt sammenligne det som en hær, men man skal dog ikke lede den på samme måde, men det gør tingene lettere at uddelegere ansvar på den måde, så man som chef for det hele ikke skal rende rundt i alle kroge af virksomheden konstant for at gennemføre forandring.

Derfor skal man have de rette mellemledere til de opgaver.

Lederudvikling til alle ledere i et firma

Man ansætter tit sådan en person på baggrund af noget lederuddannelse eller tidligere erfaring med at fungere som mellemleder, men det kan jo også være værd at sende sådan en person på lederudvikling.

Det kan man gøre, så vedkommende er opdateret på, hvordan tingene fungerer nu om dage, men det kan også være med henblik på at give større sammenhængskraft i firmaet.

For hvis man ved, at alle mellemledere har været på det samme kursus i lederudvikling, til samtaler eller lignende, så ved man, at de er indstillet på at arbejde på samme måde.

Dette gør det lettere at kommunikere og samarbejde i firmaet fra top til bund, når man ved, at alle arbejder ud fra samme principper, som de er oplært i.