Optimer dine lederegenskaber

05 april 2020
marie_pedersen

Som leder i en organisation skal du være knivskarp på, at håndtere udfordringer og forandringer i din branche eller internt i virksomheden. Lige så vel som at lederen har ansvar for at udvikle og lede sine medarbejdere, kan lederen selv have brug for sparring og udvikling.

Erhvervspsykologerne Kjerulf & Partnere har udviklet et lederudviklingsprogram, som er et coaching- og mentorforløb. Programmet hedder PIL, og står for “personlig, individuel lederudvikling”. Som navnet antyder, bliver programmet tilpasset dig og de dilemmaer, problemstillinger og udfordringer, du måtte have. Du vil dels få sparring med erfarne erhvervskonsulenter, samtidig med at du bliver introduceret til den nyeste viden inden for ledelsesteorier, samt får en række værktøjer til at udvikle og forfine dine kompetencer.

Ikke to ledere er ens, ligesom PIL-programmet heller ikke er et generisk program, som kan bruges til alle mennesker. Programmet tilpasses og justeres, så det passer til dine behov, dit ledelsesniveau og din erfaring.

PIL-forløbet vil typisk strække sig over 3-5 måneder, og bestå af 6-10 én-til-én sessioner.

Med i bagagen får du en masse viden om lederens rolle, vilkår og generel forståelse af lederdimensionen. Du får redskaber til at kortlægge din egen lederidentitet, dine styrker, svagheder samt hvordan du bruger disse i din lederrolle. PIL-programmet skal ses som en faglig kompetenceudvikling, der understøttes af solid erhvervspsykologiske erfaring.

Fremadrettet kan du bruge din viden, rådgivningen og værktøjerne fra PIL-forløbet, hvis der opstår situationer i organisationen, der er vanskelige at håndtere. Du vil opnå en forståelse af, hvordan du tackler udfordringer og vender dem til noget konstruktivt. Dette vil gøre dig til en stærk leder, og du vil ikke kun være i stand til at lede dine medarbejdere, men også dig selv.

Vil du læse mere om lederudvikling og PIL-programmet, så læs mere på https://www.kjerulf-partnere.dk/lederudvikling/, og bliv klogere på hvordan du kan optimere dine elderegenskaber.