Hvor specifik kan man blive med en tidsregistrering?

16 november 2019
admin

Denne artikel kan godt blive en anelse langhåret, så det er med at holde på hat og briller og læse detaljerne med, men vi skal nok holde igen med at bruge svære termer og dybdeborende analyser, som kun fysikere og teoretikere kan forstå.

Men det skal handle om tiden, og hvordan man holder styr på den.

Vi skal ikke gennemgå, hvordan man har målt tiden gennem tiden(!), for det giver næsten sig selv, at nu om dage har vi så specifik teknologi til at registrere tiden og dermed lave tidsregistrering meget nøjeregnende, at vi ikke længere har brug for naturen eller mekanik til at gøre det – der skal banebrydende elektronik på banen!

Vi er nemlig nået dertil, hvor vi ikke alene kan måle tiden så sikkert og nøjagtigt, at man ikke kan se de små forskelle eller mærke dem over tusinde år – hvis man kunne leve så længe – som menneske, men at vi faktisk kan manipulere med den.

Mennesker har længe manipuleret med tiden, men manipulationen har bestået i, at vi har rettet vores kalendere til efter vores måde at måle tid på, så vi kunne tilpasse os naturen og ikke omvendt, eller vi har kunnet stille urene en time frem eller tilbage.

Men nu har vi opnået sådan en stor forståelse for tiden, at vi faktisk kan gå ind og påvirke, hvordan vi ikke alene føler den, men hvordan den opleves.

Tænk på den famøse Superman-film, hvor vores helt skruer tiden baglæns for at kunne redde sin udkårne ud af en situation, som han ikke nåede i første omgang.

Dertil er vi ikke kommet, og det giver da også etiske overvejeler og problemer, der kan give helt almindelige mennesker hovedpine.

Men vi er nået dertil, hvor vi faktisk kan minimalt påvirke tiden, så den foregår baglæns eller hurtigere i noget aflukkede områder, så vi kan skabe forskudt tidsfornemmelse – det er da lidt vildt!

Indtil videre foregår den mest moderne metode til at lave tidsregistrering af almindelige mennesker dog ved, at man benytter sig af elektronik fra Anca.dk – de er de bedste!