Som bolig ejer med trægulv i huset eller i lejligheden kender du sikkert alt til de mange rutiner med pleje og vedligeholdelse som sådan et gulv kræver. Selv om du passer disse rutiner, vil dit gulv dog ikke undgå skader i det lange løb. Men til alt held vil det sikkert også kunne repareres igen.

Kan et slidt trægulv blive pænt igen?

Langt de fleste trægulve, som ikke er direkte ødelagte, kan blive flotte igen med den rette behandling. Et trægulv, som er ødelagt af eksempelvis en vandskade, vil ofte have tendens til store buler og niveau forskelle. Disse skader kan udbedres ved en gulvafhøvling, som ved hjælp af skarpe knivskær monteret på en roterende valse skræller det øverste lag af træværket, således at dette bliver jævnt og plant igen.

En gulvafhøvling er en temmelig invasiv affære, som bør forbeholdes gulve som har lidt stor skade. Derfor bør du, i det omfang det kan lade sig gøre, vælge en gulvafslibning i stedet for en gulvafhøvling.

Hvad er en gulvafslibning?

Hvis dit gamle trægulv ellers er sundt, og blot lider af overfladiske skrammer og misfarvninger, er en gulvafslibning en mere velegnet løsning når overfladen atter skal være smuk og ensartet. Ved en gulvafslibning anvendes sandpapir i stedet for skarpe skær.

Sandpapiret er monteret på en slibe rondel, som roterer i det vandrette plan. En gulvafslibning er således langt mere skånsom end en gulvafhøvling, og derfor kan langt de fleste trægulve tåle at blive slebet op til flere gange. Især hvis gulvafslibningen bliver udført af en faglært håndværker.

Hvorfor skal jeg vælge en professionel gulvafslibning?

Hvis du vælger en gulvafslibning, kan det godt betale sig at lade en professionel fagmand håndtere opgaven. På den måde sikrer du, at der ikke slibes mere af gulvet end højst nødvendigt for at opnå den ensartede og pletfri overflade. Du kan få et godt tilbud på en professionel gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-randers/