Grøn og billig varme med en energieffektiv varmepumpe

20 november 2021
astrid_pedersen

editorial

I denne tid er der mange familier som er nødt til at spare på varmen – af økonomiske hensyn. Det betyder færre og kortere varme bade og uldtrøjer inden døre.

Hvis du og din familie hører til dem som egentlig gerne vil skrue ned for forbruget, men hader at skulle skrue ned for varmen, kan du overveje at optimere din bolig hvad angår energi spild. Du kan for eksempel efterisolere husets ydermure og tag for at forhindre at varmen slipper ud.

Du kan sætte ekstra isolerende energispare ruder i alle husets vinduer. Og sidst, men ikke mindst, kan du overveje at skrotte det gamle ineffektive fyr til ære for en moderne luft til vand varmepumpe.

Hvorfor skal jeg investere i en varmepumpe?

Måske har du kviet dig lidt ved de høje etablerings omkostninger forbundet med installering af luft til vand varmepumpe. Men her skal du huske på at sådan én har tjent sig selv hjem i løbet af forholdsvis kort tid.

image

Allerede efter et år vil du kunne se store besparelser på familiens samlede varmeregning. Faktisk vil du hurtigt kunne kappe over halvdelen af dine samlede omkostninger i forbindelse med opvarmning af huset. Og så står det lynhurtigt klart at det sagtens kan betale sig at erstatte det gamle gas, olie eller pillefyr med en varmepumpe.

Værn om miljø og klima med en luft til vand varmepumpe

Der ud over gør du samtidig dit for at støtte den grønne omstilling når du vælger en varmepumpe frem for et nyt fyr. En varmepumpe er nemlig den dag i dag det mest miljø og klima venlige alternativ til et fyr.

Den høje energi effektivitet sikrer den maksimale udnyttelse af den tilførte energi. Og en varmepumpe benytter sig ikke af fossilt brændsel hvilket betyder at den ikke udleder farlige partikler til luften.

Få hjælp til valg af varmepumpe hos Amalo – læs mere på Amalo.dk.