Som selvstændigt erhvervdrivende med en virksomhed af en vis størrelse er du forpligtet til at kunne fremvise et balanceret regnskab. Og til dette formål kan du med fordel alliere dig med en professionel bogholder.

Hvad kan en bogholder hjælpe med?

En bogholder hjælper primært med regnskabs opgaver som involverer bogføring. I gamle dage blev virksomhedernes regnskaber ført i fysiske bøger, med pen og papir – og bogholderen var så den person som havde ansvaret for bøgerne. Den dag i dag er det stadig din bogholder som sørger for at dine regnskaber balancerer perfekt, med indtægter og udgifter, kredit og debet samt moms og skat.

Nu om stunder foregår bogføring blot digitalt, i smarte, online regnskabs og bogførings programmer som er nemme at anvende. Langt de fleste bogholdere kender de mest anvendte regnskabs og bogførings programmer ud og ind, og vil derfor nemt og hurtigt kunne hjælpe dig med at opstille overskuelige og transparente regnskaber.

Dette er en stor hjælp i forbindelse med eksempelvis den årlige revision, hvor din revisor hurtigt vil kunne gennemse dit regnskab og udfærdige sin årsrapport på baggrund heraf. På den måde sparer du dyre revisor timer ved at have en dygtig og erfaren bogholder tilknyttet din forretning.

Der ud over kan en bogholder være behjælpelig med andre former for økonomisk administration og drift af din virksomhed. Det er for eksempel som oftest bogholderens opgave at forestå lønkørsel og indberetning til ATP, lige som bogholderen forestår virksomhedens momsregnskaber to til fire gange om året. Og så hjælper bogholderen også gerne med at udsende fakturaer samt rykkerbreve, og med at indberette eventuelt dårlige betalere til inkasso.

Hvor finder jeg en dygtig bogholder i Skælskør?

Hvis din virksomhed ligger i Skælskør eller nærmeste omegn kan du med fordel benytte det velrenommerede bogførings firma MK Bogføring – læs mere på mk-bogforing.dk.