Få gulvet til at stråle på ny med en gulvslibning

29 marts 2021
astrid_pedersen

Træværk er den optimale form for gulvbelægning. Det nærmest varme og bløde organiske materiale er særdeles komfortabelt under fødderne. Da de fleste boligejere sætter pris på at kunne gå rundt i eget hjem på strømpesokker eller med bare tæer, er det således ikke så underligt, at trægulv stadig er danskernes foretrukne gulv type.

Desværre er der mange som overser nødvendigheden i at give træværket den fornødne pleje. Dette er især kritisk hvis gulvets overflade er behandlet med olie eller sæbe. Disse to behandlings former benævnes de ikke forseglende af slagsen, og yder i forhold til eksempelvis maling, lak eller fernis ikke den store beskyttelse til træværket.

Ved en oliering eller en sæbe behandling dannes der i træværkets overfladiske fibre en hinde af olie eller sæbe. Denne hinde skal til stadighed vedligeholdes gennem hyppig og grundig vask med sæbe spåner eller særlig olie sæbe som går ind og genopbygger hinden.

Hvis gulvet ikke vaskes på den måde mindst én gang om ugen nedbrydes denne hinde. Dermed er træværket blottet, og således sårbart over for slitage. Gulvet vil få en øget tendens til at søge spildte væsker og nedtrådt støv til sig, og samtidig danne irriterende splinter. Og så bliver gulvet hurtigt både grimt at se på og en blandet fornøjelse at gå på.

Kom splinter, pletter og slidspor til livs med en gulvslibning

Kan du nikke genkendende til beskrivelsen oven for behøver du dog ikke at fortvivle. Dit gulv kan nemlig med stor sandsynlighed blive rigtig pænt igen. Det kræver blot at de grimme skønhedspletter fjernes, og at gulvet bliver behandlet endnu en gang. Til dette formål kan du med stor fordel kontakte din lokale gulvmand som kan hjælpe dig med en grund og effektiv gulvslibning og en plejende og beskyttende efterbehandling.

Læs mere, og kontakt din Gulvkanonen gulvmand, via Gulvkanonen.dk