Når du står med en kunde, som ikke kan eller ønsker at betale det vedkommende skylder, kan du hurtigt komme til at bruge både tid og kræfter på projektet, som du kunne have lagt andet steds i din virksomhed.

I mange tilfælde vil man måske være tilbøjelig til at give op. Det kan virke ganske uoverskueligt og nyttesløst gang på gang at skulle kontakte en notorisk dårlig betaler, udsende rykkere (som heller ikke bliver betalt) og måske endda true med et sagsanlæg.

Mange virksomheder vælger således at skyde en hvid pind efter deres tilgodehavender, og må således selv æde regningen. Men sådan behøver det ikke at gå. Du kan i stedet vælge at benytte dig af inkasso service hos et inkasso firma, som kan hjælpe dig med at inddrive restancer. Og så vil du nærmest være garanteret at få dine penge retur.

Hvordan fungerer inkasso?

Et inkasso firma varetager alt det administrative arbejde i forbindelse med inddrivelse af gæld og tilgodehavender. Når du vælger at lade et inkasso firma forestå kontakten til din kunde, slipper du selv for det opslidende og tidskrævende arbejde.

Et inkasso firma vil typisk have ganske særlige procedurer for inddrivelse. Mange inkasso firmaer starter med at tilbyde kunden et forlig, eventuelt en afdrags ordning, som skal gøre det lettere for kunden at betale beløbet. Hvis kunden misligeholder denne ordning, vil inkasso firmaet forestå indberetning af kunden til RKI og Debitor registeret. Et inkasso firma vil også kunne tilbyde indberetning til foged retten, skulle dette vise sig nødvendigt. I langt de fleste tilfælde vil en kunde dog være tilbøjelig til at indgå det indledende forlig – eller rent faktisk betale sin gæld med det samme du overhovedet nævner inkasso.

Inkasso kan nemlig gå hen og blive rigtig dyrt for kunden. Du kan læse mere om inkasso på Collectia.dk