Disse ting bør du vide om farligt affald

29 juli 2021
Cecilie_Brandt

Lige når det kommer til farligt affald, så er der flere ting, som kan være gode at vide. Det kan du også blive opdateret på i denne artikel. Langt de fleste husstande og virksomheder, så vil nemlig på et tidspunkt skulle forholde sig til, hvordan farligt affald skal håndteres korrekt. 

Gode ting at vide omkring farligt affald  

Eksempler på farligt affald 

Først og fremmest så er farligt affald diverse affald fra hverdagen, som kan ende med at skade eller forurene miljøet, når det skal smides ud. For at komme med nogle eksempler, så kan der være tale om alt fra terpentin, fortynder eller acetone, som også tilhører den kategori som hedder opløsningsmidler. Farligt affald kan dog også være alt fra forurenet bygningsaffald, maling, lim, lak m.m. 

Som du nok allerede kan fornemme nu, så er farligt affald at finde mange forskellige steder i hverdagen. Spørgsmålet er derfor også, hvad du egentlig skal stille op med det, hvis det skal håndteres korrekt. Det får du bud på herunder. 

Få assistance af et professionelt firma 

Hvis du har større mængder farligt affald, så findes der professionelle firmaer, som kan komme dig til undsætning, når det skal smides ud. Der kan nemlig være særlige krav til, hvordan du skal håndtere affaldet – der er f.eks. mange former for farligt affald, som ikke må komme i kontakt med andre typer affald. 

Sørg for at smide det korrekt ud

En sidste ting, som kan være god at vide omkring farligt affald er, at du skal smide det korrekt ud. Du kan derfor også læse mere på bagsiden af affaldet eller kontakte professionelle, hvis du vil høre deres input til, hvad du skal gøre af det. Du gør i hvert fald miljøet en rigtig stor tjeneste, når du ikke smider denne type affald ud med det, du ellers bruger i husstanden.