Derfor skal du have styr på dit regnskab

05 september 2021
Steffen Hansen

En af de ting, som de fleste iværksættere og selvstændige har sværest ved at få styr på, er deres regnskab. Men det er også en af de ting, hvis ikke den vigtigste ting, man skal have styr på. Vi giver dig her i indlægget et indblik i, hvorfor det er vigtigt at have styr på sit regnskab.

Undgå rykkere

Først og fremmest, så vil vi snakke lidt om regninger og rykkere. Vi kender alle rykkeren der tikker ind af døren, fordi man har glemt eller overset en regning. Hvis dette er tilfældet, når du har virksomhed, så kan du forvente at modtage en rykker på op til 350kr. Derfor er det en dyr affære, hvis man glemmer at betale sine regninger til tiden.

Det kan blive dyrt hos skat

I Danmark er vi digitaliseret, når det kommer til skat, moms og hvad der ellers følger med som virksomhedsejer. Derfor er der ingen undskyld for, ikke at indberette det til tiden. Hvis man ikke har styr på sit regnskab, og derfor kommer til at indberette for sent, så kan det i sidste ende være skyld i, at man modtager bøder for at indberette for sent. En bøde for at indberette moms for sent koster 800kr, og der bliver oveni bøden påsat gebyr for hver dag der går efterfølgende.

Hvis du ønsker hjælp til økonomistyring i Esbjerg, eller andre steder i Danmark, så anbefaler vi at finde en revisor eller en bogholder, som kan løfte opgaven.

Din virksomhed kan blive lukket

Det værste der kan ske, hvis du ikke har styr på dit regnskab er, at din virksomhed kan blive lukket. Hvis du gentagende gange ikke indberetter moms, ikke betaler det du skylder, og ikke betaler skat. Så kan din virksomhed ryge til tvangslukning, hvor det er en dommer i retten, som bestemmer hvorvidt du må køre videre.