Det mest direkte og nemme råd at huske ved lastning er, at man ikke bare skal kaste tingene ind, om de så skal i en flyttevogn, i et rum eller i en container, der skal fragtes videre.

For det første risikerer man, at tingene går i stykker, og selv hvis det er robuste ting, man skal fragte, så skal man helst placere dem grundigt og forsigt, for de skal også kunne holde til transporten.

Det vil blandt andet sige, at hvis man husker at pakke forsvarligt, når man laster, så undgår man, at tingene går i stykker, der skal fragtes, og så har man heller ikke for meget uudnyttet plads, som bliver optaget af luft.

Dog skal man også være varsom med bare at pakke alle tingene, så der ikke er plads til så meget som et egeblad inde i ladningen bagefter, for det kan så medføre, at man har overlæsset det, der skal transporterer det, og det findes der regler med, om det er biler, containere, færger, skibe, toge med videre.

Men selve det at laste tingene skal også foregå på en måde, så man ender med at stille tingene strategisk, så de ikke vælter ind i hinanden. De skal gerne stå fast, og ellers må man pakke dem ind, så de er beskyttet. Godt nok tager det lidt plads, men hellere det, end at det går i stykker.

Under selv lastningen skal man heller ikke bare starte i den ene ende og arbejde sig bagud, for så kan man overbelaste den ene side af det, hvor man laster op.

Det handler om at fordele tingene fordelagtigt, og så senere kan man måske rykke rundt på tingene, men hvis de ikke er ens, så er det med at starte med de største og tungeste ting først, så man ved, der er plads.