Bæredygtighedsrapportering: Når naturen også tæller…

13 august 2020
Pia Nielsen

Naturen og miljøet kan få en plads i enhver virksomhed og med hjælp til bæredygtighedsrapportering, kan også din virksomhed være med til at passe på vores jord. Men hvad er bæredygtighedsrapportering? Og hvordan kan din virksomhed få det ind i forretningsplanen?

Hvad er bæredygtighedsrapportering?

Det lange fine ord, bæredygtighedsrapportering, dækker over, hvordan en virksomhed indtænker bæredygtighed i både den daglige drift og de langsigtede planer. Uanset om du skal starte en ny virksomhed eller allerede har én kørende, er det aldrig for sent at indtænke bæredygtighed. 

I en rapportering af den fokus, der er på bæredygtighed i din virksomhed, bliver det rette kommunikeret til kunder, interessenter og medarbejdere. Der bliver sat mål og lavet risikovurderinger omkring processer og rapporteringsmetoder. Kort sagt alt det, der kan dokumenteres omkring bæredygtighed og planer om bæredygtighed i firmaet indgår i en bæredygtighedsrapportering. 

Hvordan kan din virksomhed være med?

Der findes mange forskellige værktøjer til at lave rapporter, måle og kommunikere arbejdet med bæredygtighed på, men hvilken passer til din virksomhed? Lad et professionelt rådgivningsfirma inden for bæredygtighedsrapportering guide din virksomhed til det rette værktøj, og vejlede i hvor du måske kunne gøre en forskel.  

Bæredygtighed er ikke et færdigt koncept men en konstant udvikling, som din virksomhed kan blive en del af i forskellige grader. Det handler om at tage ansvar, og når din virksomhed tager del i denne udvikling, gør den en forskel og tager ansvar. 

Tænke større!

Uanset hvor stor eller lille din virksomhed er, kan du gøre en forskel. Du kan lade din virksomhed indtænke bæredygtighed i det helt små, men alligevel bør det dokumenteres og rapporteres, så du både får PR-værdien og bidrager til at sprede budskabet om det fælles ansvar. 

De fleste kan hurtigt blive enige om, at bæredygtighed er fremtiden… men er din virksomhed en del af fremtiden?