Bæredygtige beslutninger hver dag

26 november 2021
Steffen Petersen

editorial

Det er vigtigt at træffe bæredygtige beslutninger hver dag. Klimakrisen er et reelt problem, og det forhindrer os i at gøre fremskridt med hensyn til at finde løsninger på vigtige problemstillinger. Men vi kan træffe bæredygtige beslutninger hver dag ved at reducere vores energiforbrug, vores brug af plastik og andre kemikalier, der skader miljøet og reducere madspild.

Disse små tiltag vil have en enorm indvirkning på planeten og de fremtidige generationer. Dette blogindlæg handler om nogle måder, hvorpå du kan træffe bæredygtige beslutninger og hjælpe med at forbedre vores miljø.

 

image

 

Derfor er det vigtigt at træffe bæredygtige beslutninger

Det er for det første vigtigt at konkludere, hvor stor en forskel du kan være med til at gøre. Selvom du føler dig som en lille og ubetydelig prik i et stort puslespil, så kan puslespillet alligevel ikke laves korrekt uden dig. Det betyder, at hver gang du træffer et bæredygtigt valg, hjælper du vores miljø og arbejdet med vigtige problemstillinger, i den rigtige retning.

Grønne energikilder

En af måderne, hvorpå du kan gøre en forskel, er ved at udskifte din gamle energikilde med en grøn energikilde. Hvis du bor i et gammelt hus ude på landet, har du måske et olie- eller gasfyr, der begge er nogle af de dårligste energikilder, både i forhold til miljøet, men også i forhold til dine pengepung. Du bør derfor overveje at skifte til f.eks. en varmepumpe, solpaneler eller træpiller, der alle er mere bæredygtige løsninger for miljøet og du kommer også til at spare penge på dine elregninger.

Hvis du, enten i dit hjem eller på dit kontor, har et ventilationssystem, kan du forlænge dets levetid ved at tætne rørene. Førhen brugte man strømpeforing, men det er i dag klassificeret som brandklasse b-materiale og må derfor ikke bruges i ventilationssystemer. Du kan i stedet bruge coating, der er et bæredygtigt alternativ til rørudskiftning og det resulterer desuden i mindre energiforbrug. Læs mere her: https://www.safe-coating.dk/strompeforing 

Der er altså mange måder at træffe bæredygtige beslutninger på i din hverdag og det er bare med at komme i gang.